Ελ  /  En
  • Το καλάθι μου

    Το καλάθι αγορών είναι άδειο!

0

Διαβητικό πόδι

Φίλτρα
Τιμή Από - Έως (€)
Κατασκευαστές
αποτελέσματα
Διαβητική Νευροπάθεια:
Η νευροπάθεια είναι βλάβη των νεύρων και εμφανίζεται σαν επιπλοκή στον Διαβήτη Τύπου 1 και Διαβήτη Τύπου 2.
 
Τι συμπτώματα παρουσιάζει ο ασθενής:
Ένα μεγάλο ποσοστό των ασθενών με νευροπάθεια από Διαβήτη μπορεί να μη παρουσιάσει συμπτώματα. Από τα συμπτώματα όμως που μπορεί να παρουσιάσει ο ασθενής είναι οι κράμπες, το καυστικό άλγος, τα μυρμηγκιάσματα, οι αιμωδίες, ο πόνος, η παραισθησία δηλαδή η αίσθηση τσιμπήματος από βελόνι, υπεραισθησίες (δηλ . αυξημένη ευαισθησία σε μη επώδυνα ερεθίσματα όπως είναι η αφή και η θερμοκρασία). Τα συμπτώματα αυτά εντοπίζονται κυρίως στα πόδια και πολύ αργότερα στα χέρια και βραχίονες. Η περιφερική νευροπάθεια μπορεί να προκαλέσει στο πόδι ερυθρότητα, θερμότητα, το πόδι να παρουσιάζει ρωγμές και ξηροδερμία, επίσης μπορεί να παρουσιάζει παραμορφώσεις όπως σφυροδακτυλία, γαμψοδακτυλία ή να προβάλλονται οι κεφαλές των μεταταρσίων.
 
Επίσης μπορεί να υπάρξει μετακίνηση του υποδόριου λίπους από τις κεφαλές των μεταταρσίων προς την βάση των δακτύλων. Η ξηροδερμία σε συνδυασμό με τις αυξημένες πιέσεις στα πέλματα έχουν σαν αποτέλεσμα την δημιουργία υπερκερατώσεων και στη συνέχεια αυτές μπορούν να προκαλέσουν εξελκώσεις στα πόδια. Για την εμφάνιση ελκών στα πόδια σημαντικό ρόλο παίζει η απώλεια αισθητικότητας και η περιφερική αρτηριοπάθεια σε συνδυασμό με τραυματισμό.
 
Τα όργανα που χρησιμοποιούνται για την μελέτη της νευροπάθειας είναι:
1)Το διαπασών 128 Hz για την αντίληψη παλαισθησίας
2)Το μονοϊνίδιο (monofilament)
3)To βιοθεσιόμετρο για την δοκιμασία αντίληψης της δόνησης
4)Το Neuropad test το οποίο είναι ένα διαδερμικό επίθεμα το οποίο μετρά την υγρασία του δέρματος στο πέλμα των διαβητικών
5)Έλεγχος θερμοκρασίας στη ράχη του ποδιού με τη χρήση δυο ράβδων που να έχουν διαφορά στη θερμοκρασία μεταξύ θερμού και ψυχρού
1 - 6 / 6 (1 Σελ.)
Άμεσα

7,90€
6,37€ + ΦΠΑ 24%
Άμεσα

17,40€
14,03€ + ΦΠΑ 24%
4-6 ημέρες

39,90€
32,18€ + ΦΠΑ 24%
Άμεσα

91,00€
73,39€ + ΦΠΑ 24%
Άμεσα

2.050,00€
1.653,23€ + ΦΠΑ 24%
Κατόπιν παραγγελίας

2.141,00€
1.726,61€ + ΦΠΑ 24%

Εγγύηση επιστροφής χρημάτων

Αντιμετωπίσατε πρόβλημα με κάποιο προϊόν μας ή απλά επιθυμείτε την επιστροφή του; Μπορείτε να το επιστρέψετε εντός 14 ημερών από τη παραλαβή του προς αντικατάσταση ή επιστροφή χρημάτων.

Περισσότερα ›

Έκδοση Προσφοράς

Αιτηθείτε επίσημη προσφορά για τα προϊόντα που έχετε συγκεντρώσει στο καλάθι με ένα κλικ!

Περισσότερα ›

Δωρεάν Αποστολή

Σε όλη την Ελλάδα από 50€ και άνω!

Περισσότερα ›

Από το 1947

Πάνω από 70 χρόνια τώρα δραστηριοποιούμαστε στο χώρο της υγείας, με προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, από τους μεγαλύτερους εγχώριους και διεθνείς οίκους προϊόντων υγείας!

Περισσότερα για εμάς ›